Собственици на апартаменти в недостроен блок в бургаския квартал “Меден рудник вече десетки години

...
 
Собственици на апартаменти в недостроен блок в бургаския квартал “Меден рудник вече десетки години
Коментари Харесай

Собственици на апартаменти в Бургас плащат скъп промишлен ток


 

Собственици на жилища в недостроен блок в бургаския квартал “Меден рудник ” вече десетки години не могат да влязат в жилищата си, макар че са ги платили на “зелено ”. Тези, които пък са съумели да влязат, са принудени да заплащат безценен ток, тъй като постройката, която няма Акт 16, е отвън “свободния пазар ” на електричество.

Небостъргачът има синдик, който няма задължения да довършва постройката и да я вкарва в употреба, само че все пак е поел ангажимент към притежателите. Той даде обещание в ефира на NOVA до 6 месеца да получи Акт 16.

На прага на новия отоплителен сезон обаче фамилиите, които са принудени да живеят в постройката са още веднъж застрашени да заплащат големи сметки за ток. 

Сметката на жена от живеещите в блока за месец октомври е била 250 лв., без да употребява отопление.  “Принудени сме да се нанесем тук без, тъй като сме 4-членно семейство и изплащаме жилището. Няма по какъв начин да плащаме и ипотека, и наем. Затова се принудихме да ме тук ”, споделя дамата. 

Друг пък е платил сметка от 600 лв. за предходната година, а тази година чака тя да скочи до 1000 лв.. 

Синдикът изясни, че е  “в затворен кръг ”.

  “Обектите, които продавам, са ипотекирани в интерес на банка. Вече на няколко пъти правя продажби, само че сумите от тях отиват в банката. Търси се позволение от банката да си получава парите на по-късен стадий, за да може парите да се употребяват за въвеждането в употреби ”, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР